Vlaamse grijze herinnering.

Vlaamse grijze herinnering.

Zondags bezoek, afwasbaar tafelkleed. Een rusthuis of een cafetaria. Koffie, taart…iets met slagroom en te grote stukken fruit. Misschien nemen ze nog een streekbier na de koffie. Om het bezoek te rekken. Een kus van een tante met stoppels. Om ter langst zwaaien vanuit de auto, dat brengt geluk.

Zondagse schemer, autorit en voetbaluitslagen op de radio. “Heultje-Poederlee, 2-0. En de weersverwachtingen voor morgen, zwaar bewolkt met buien vanuit het westen. Gemiddeld 7 graden. Te koud voor de tijd van het jaar.”

Zondagavond, 2 boterhammen van het rozijnenbrood en een Vlaamse reeks op de BRT. Dan het onvermijdelijke “Slaapwel”. Het grijs vult de slaapkamer waar het donkerblauwe uniform alweer klaar hangt. Ernaast, de boekentas vol huiswerk, niet gemaakt…en de misselijkmakende smaak van maandag in mijn keel.