In search of America

April 2014,
Ik laat twee zwarte vogels tattoeëren op de binnenkant van mijn pols in Hollywood, een symbolische beslissing en eerbetoon aan mijn mama. (ze zou dit afgekeurd hebben) Een paar uur later sta ik op een verlaten stuk strand aan the Pacific. Ik loop het water in en gooi een pluk haar van mijn overleden mama in de oceaan. Amerika en mijn moeder…in één zin.
Van kleinsaf ben ik opgegroeid met haar fascinatie voor Amerika, voor Hollywood, (ik was 5 toen ze me voor de eerste keer meenam naar de cinema Rialto en Grease was mijn eerste bioscoopfilm) Ik keek naar Psycho of The birds in plaats van Donald Duck.
Samen met mijn vader reisde ze ontelbaar vaak naar Amerika. Van Hollywood tot Denver, Memphis, the Grand Canyon, Monument Valley, New York, New Orleans,enz….
Na haar dood kreeg ik een onweerstaanbare drang om hetzelfde te doen. Een poging om haar te vinden? Geïnspireerd door mijn moeder, maar ook door boeken van John Steinbeck en Jack Kerouac, door muziek van Johnny Cash, Elvis en Ennio Morricone, door de vele films die ik zag als kind en natuurlijk door fotografen die het mij voordeden. Het autoraam gebruik ik soms letterlijk als frame. De grootsheid van het land, de lege lange wegen, de motels, een zekere melancholie,..

Ik reis met mijn gezin of alleen. Achterom kijkend en zoekend naar het verleden, naar de ongrijpbare schaduw van mijn moeder terwijl op datzelfde moment mijn eigen kinderen voor me uit lopen…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

© 2018 ⎜Katrien Orlans ⎜All rights reserved ⎜

BewarenBewaren
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren